3 Daagse IJsselmeertocht met Goos

IJsselmeer Fiets Kampeer Tocht

Een nieuwe uitdaging !!DSCF0073.JPG

 

Ja u leest het goed, ik ga op donderdag 9 mei -10-mei en 11 mei samen met vele fietsers  een IJsselmeer Fiets Kampeer Tocht Steppen met mijn kickbike, ben  nu al volop in training en probeer ondanks deze koude dagen toch zoveel mogelijk km te steppen/fietsen. Want het is namelijk wel een flinke afstand die ik met mijn Step/kickbike te gaan heb. De start en finish zijn in Diemen. We starten op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) tussen 8.30 en 9.00 uur.
Op zaterdag 11 mei verwachten wij uiterlijk 18.30 uur weer terug te zijn bij de finish in diemen. Het is schijnt een leuke en afwisselende route rond het IJsselmeer, met een totale afstand van ruim 300 kilometer te zijn. En het overnachten gebeurt in een tentje op een camping onderweg. Zoals je kunt lezen ben ik er wel even bezig mee HAHA.

 

 Route

De route van de IJsselmeer fietskampeertocht is afwisselend. Door kleine dorpjes, grotere plaatsen en natuurlijk langs het IJsselmeer. Ook de afsluitdijk ontbreekt niet. Onderweg is er volop gelegenheid om een gezellige pauze in te lassen. De route start bij Cafe Restaurant het Wapen van Diemen, Oudkerkerlaan 8, 1112 BE Diemen. De globale route is als volgt:

1e dag: Diemen, Durgerdam, Edam, Hoorn, Medemblik, Wieringermeer, Stroe (punten A tot en met F)
2e dag: Stroe, Den Oever, Afsluitdijk, Makkum, Gaasterland, Lemmer, Marknesse (F tot en met J)
3e dag: Marknesse, Kampen, Elburg, Harderwijk, Eemnes, Muiden, Diemen. (J tot en met A)

Lijkt de derde dag je wat lang? Dan is het ook mogelijk om via de Flevopolder (Almere) te fietsen. Dit is ook een mooie route langs de Oostvaardersplassen, en scheelt flink wat kilometers.

 

 

Laat jullie verder nog wel weten hoe het verder gaat, nu eerst mijn Step in orde maken foto komt eer daags.

 

 

Groeten van 

                      Goos Zingel

IJsselmeertocht Goos Zingel 2013

 

Na het inschrijven en een kopje koffie is er een welkoms verassing en jawel ook voor mijn.

 

Is er een TV ploeg van tv noord hoe ik er bij ben gekomen dit te gaan Steppen!!

 

Zoals gezegd vind ik het een leuke uitdaging om dit eens met de Step te gaan doen.

 

Het overviel mij wel moet ik toegeven.

 

Inline afbeelding 1Inline afbeelding 5Inline afbeelding 2

Na veel bekijks en verontwaardigende mensen die het toen pas door hadden dat ik de route ging Steppen.  Buiten mijn bagage afgegeven aan de vervoerder met zijn bus. Komt er een vrouwtje na mijn toe en blijkt ook een Step te hebben en vond het prachtig dat ik dit ging doen . Heb haar even op mijn step laten Steppen en vond het Wouw. Hierna zijn we begonnen aan de route Diemen naar Stroe N-H. Iedereen ging of in groepjes of alleen op pad met zijn fiets, zelf heb ik mijn aangesloten bij mijn collega Babet en haar vader Jan. In het eerste gedeelte na de dijk was het wel wat aftasten en zoeken voor mijn, Jan die de route deels uit zijn hoofd weet fietste lekker door en moest ik dus aanpoten om bij te blijven. Babet  vroeg aan mij wat is de snelheid waar mee je stept . Nou zij ik dat zal wel rond de 19 km per uur zitten maar dat zullen we wel zien als we op de rit zitten.  Inderdaad op de dijk ging het inderdaad  rond de 20 km per uur.  Haal verschillende fietsers in die al eerder vertrokken dan ons. Na een km of 25 even een stop eten/drinken overleggen en hebben het ritme gevonden om samen te tocht voor te zetten. Jan rijd deels zijn eigen tempo en fungeert als leider de route Babet en ik gaan zo gezellig samen op en jan is toch nog veel bij ons wat het ook gezellig maakt met z’n drieën. Onderweg komen we steeds de zelfde mensen in groepjes tegen zelfs in Hoorn waar we in een restaurant gingen koffie drinken pauzeren wat het ook gezellig maakt.

Maar niet te lang pauzeren we moeten nog Fietsen/Steppen na Wognum Nibbixwoud en verder na Stroe. Veel verder op de dag rijden we ergens in de Wieringermeerpolder bij Midwoud en Opperdoes richting Stroe  na het Wiringherlant waar we zullen kamperen. Aangekomen zo rond 17.00 uur zie we op het veld de bus met onze bagage, wat betekent tent op zoeken en opzetten die handel. Met veel vlieg en kunst gelukt Heel veel wind bijna storm, ma gelukt. Muntje gehad voor de douche even snel  douchen voor ze komen met de chinees. Wat er na zo’n dag echt wel in gaat, Lekker mmmm. Relaxen bakkie doen in het restaurant en ontbijt reserveren voor  s’morgens  8.00.uur

Na het ontbijt op de Step en na Marknesse.

Als de wind maar goed staat is het eerste wat je iedereen hoort zeggen. De eerst hindernis is de afsluitdijk en de wind ja die hadden we in de rug. Yep dat is een meevaller althans dat stuk wel. Maar na het verlaten  van de afsluitdijk richting Makkum hadden we wind tegen en ging het gelijk langzamer met Steppen en fietsen. Op naar Workum, koudum, Hemelum en Rijs zetten we de reis door na makkum en pauzeren koffie met lekkers en bidons vullen gaan we onze tocht weer vervolgen. Onderweg komen we van allerlei tegen verschillende tourtochten met motoren en oude auto’s , merk wel dat ik veel bekijks heb tijdens de hele route zie van uit mijn oog hoeken ze kijken. Ook van mede fietsers van de tocht die het onherstelbaar vinden dat ik deze tocht doe met de Step. Lemmer in aantocht en iemand zei daar schijnt de zon voor jullie en ja wel hij was er de zon.Inline afbeelding 2 Even terrasje pakken en door naar Emmeloord merk wel dat ik al even aan het Steppen ben. Blij dat ik goed heb getraind  voor deze tocht anders had het afzien geworden. Zoals gezegd Steppen is niet voor watjes!!!

 

Op naar Marknesse waar we bij de voetbalclub S.V.Marknesse mogen overnachten. Ook kunnen we er lekker gaan douchen en mogen onze tenten op een mooi voetbalveldje staan.   S’avonds  is er patat en zo te koop in de kantine waar ze ook een gezellige avond met muziek en karaoke hebben voor ons.Inline afbeelding
 1

Oké gezellig wel op tijd naar bed morgen 7.30.uur ontbijten en dan pleiten. En wel door naar Diemen . Eerst eens kijken of in Kampen kunnen komen voor de eerste stop. Wat een groot stuk polder zijn we door gegaan met tulpen velden enz.

Inline afbeelding 4

voor we in Kampen arriveerden. Kampen onder bij de brug even de beentjes gestrekt hapje en drinken kletsen met de Andere fietsers die over de brug kampen binnen komen. Opstappen en door richting Amersfoort. Langs de plaatsen Elburg, Nunspeet, Doornspijk en door Harderwijk langs het dolfinarium richting Bunschoten/Spakenburg In Spakenburg rusten we nog even en gaan na wat gegeten te hebben verder om met de veerpond in Eemnes over te steken en dan vervolgens na Blaricum te rijden. JA wel we merken dat het niet lang meer zal duren voor we in Diemen zijn en gaan wat makkelijker rijden. Nou blijkt het nog wel vele km te zijn naar Diemen want we moeten nog door naar Muidenberg/Amsterdam dat duurde nog vrij lang. Laatste stop in Muidenberg waar we bijna iedereen in een restaurant/cafe van ome ko tegen kwamen om van daar met zijn allen naar diemen te rijden zodat we zo rond 18.30 binnen zijn en we de dag gezellig kunnen afsluiten en terug kijken op een geslaagde tocht zeker voor mij is het een geslaagde tocht geweest en gaat het volgend jaar waarschijnlijk weer proberen met misschien nog een paar Steppers.

 

 Inline afbeelding 4Inline afbeelding 3

 

 

 

 

 

 

 

Groet,

 

           Goos

 

 

 
 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Wim v Dommelen | Antwoord 11.05.2013 21.18

Dag 3 zit erop Goos is vanmorgen 8.30 vertrokken van punt J Marknesse en aangekomen bij punt A Diemen om 18.30 Top kerel je bent een peerbikkel.
Grt stepteam. ;

Wim v Dommelen | Antwoord 10.05.2013 22.12

Dag 2 zit er op voor Goos van punt F Stroe tot aan punt J Marknesse.
Zaterdag laatste stuk van punt J Marknesse tot aan A Diemen.
Goos zet hem op voor.

W V Dommelen | Antwoord 10.05.2013 07.30

Dag 1 zit er op voor Goos,Nu dag 2.
Dit is van punt F Stroe tot aan punt J Marknesse.

Ook deze dag sukses toegewenst namens Stepteam ijsselstreek.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

11.07 | 21:29

Leuk artikel! Denk eraan de meeste honden (groot of niet) in Nederland niet mógen trekken. Dat is voorbehouden tot bepaalde rassen (meestal sledehonden).

...
13.05 | 16:54

Goos je bent een topper voor ons team,knap dat je dit volbracht heb.

...
11.05 | 21:18

Dag 3 zit erop Goos is vanmorgen 8.30 vertrokken van punt J Marknesse en aangekomen bij punt A Diemen om 18.30 Top kerel je bent een peerbikkel.
Grt stepteam. ;

...
10.05 | 22:12

Dag 2 zit er op voor Goos van punt F Stroe tot aan punt J Marknesse.
Zaterdag laatste stuk van punt J Marknesse tot aan A Diemen.
Goos zet hem op voor.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE